ua en ru

СБУ викрила широку агентурну мережу бойовиків у Луганській області

СБУ викрила широку агентурну мережу бойовиків у Луганській області Фото: агенти діяли на підконтрольній Україні території

Координували роботу мережі представники спецслужб РФ

Співробітники Служби безпеки України викрили розгалужену агентурну мережу т. зв. "МГБ ЛНР", створену за участю російських спецслужб. Зокрема агентів терористів виявлено під час багатоходової операції в Луганській області, повідомляє прес-центр СБУ.

Зазначено, що в Старобільську, Біловодську та Марківці співробітники спецслужби затримали 12 інформаторів, які надавали бойовикам дані про дислокацію і переміщення підрозділів сил антитерористичної операції.

"Керували діяльністю мережі два представники терористичних угруповань "МГБ ЛНР" та батальйону "Леший", яких координували представники спецслужб РФ", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, інформація також використовувалася бойовиками для підготовки низки диверсійно-терористичних актів на військових та інфраструктурних об'єктах Луганщини, зокрема диверсанти намагалися підірвати Старобільську військову комендатуру у січні цього року.

"Одним із ключових завдань російських кураторів було вербування агентів в українських військових підрозділах. Співробітники спецслужби задокументували спробу вербування офіцера Збройних Сил України", - доповіли в СБУ.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, нещодавно голові Громадського корпусу "Азов-Крим" Станіславу Краснову було оголошено про підозру в тероризмі і державній зраді, його звинувачують у співпраці зі спецслужбами РФ.