ua en ru

СБУ викрила шість "телефонних терористів" в декількох містах

СБУ викрила шість "телефонних терористів" в декількох містах Фото: СБУ (RFE/RL, Inc.)

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на термін від 2 до 8 років

Служба безпеки України (СБУ) викрила шість "телефонних терористів" в декількох містах. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Співробітники СБУ спільно з поліцією за останні 2 тижні викрили 6 телефонних терористів в різних регіонах країни", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, в Одесі правоохоронці затримали 2 зловмисників, які придумали історію про "замінування" міського супермаркету і магазину.

Також в Одесі оперативники спецслужби встановили і затримали місцевого жителя, який неодноразово погрожував мінуванням супермаркету, спортмайданчики і кафе, розташованих в обласному центрі.

Крім того, в Херсоні правоохоронці викрили аноніма на спробі "мінування" торгового супермаркету в місті. А у Кропивницькому встановили і затримали зловмисника, який погрожував влаштувати вибухи на деяких міських інфраструктурних об'єктах.

Наголошується, що в Сумах оперативники спецслужби викрили місцевого жителя, який в стані алкогольного сп'яніння повідомив про наміри замінувати один із багатоповерхових житлових будинків.

Так, дії зловмисників кваліфікуються за статтею 259 Кримінального кодексу України. Неправдиве повідомлення про мінування будь-яких об'єктів власності карається позбавленням волі на строк від 2 до 6 років. За повторний такий дзвінок зловмисник може бути засуджений на термін від 4 до 8 років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники СБУ викрили двох "телефонних терористів" у Сумах та Чернівцях.