ua en ru

СБУ викрила схему виведення грошей з "Укргазвидобування"

СБУ викрила схему виведення грошей з "Укргазвидобування" Фото: СБУ викрила посадових осіб ВАТ "Укргазвидобування" на виведенні грошей з компанії

Чиновники привласнили 95 млн гривень через договір з приватними охоронними службами

Співробітники Служби безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою України спіймали посадових осіб ВАТ "Укргазвидобування" на виведенні 95 млн гривень з компанії. Про це СБУ повідомляє в Facebook.

Правоохоронці встановили, що чиновники головного офісу "Укргазвидобування", а також регіональних філій, в змові з комерційними структурами організували механізм розкрадання грошей компанії через надання охоронних послуг.

Співробітники спецслужби задокументували, що для легалізації операції чиновники уклали договори нібито на надання послуг забезпечення систем безпеки з двома приватними охоронними структурами.

Зазначено, що українським законодавством заборонено здійснення охорони особливо важливих об'єктів державної власності приватними структурами.

"Чиновники незаконно перерахували комерсантам понад дев’яносто п’ять мільйонів гривень, які потім перевели у готівку та привласнили учасники оборудки", - говориться у повідомленні.

#CБУ викрила посадовців Укргазвидобування на виведенні грошей з товариства Співробітники Служби безпеки України спільно...

Опубліковано Служба безпеки України 8 лютого 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в офісі "Укргазвидобування" правоохоронні органи проводять обшуки.