ua en ru

СБУ викрила схему відмивання грошей через електронні гаманці у зоні АТО

СБУ викрила схему відмивання грошей через електронні гаманці у зоні АТО Фото: СБУ

На електронних гаманцях, які зареєстровані на підставних осіб, заарештовано кошти на суму понад 4 млн грн

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили схему відмивання грошей через електронні гаманці у зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Співробітники Служби безпеки України викрили організоване угруповання, яке відмивало гроші через електронні гаманці, зареєстровані на мешканців тимчасово окупованих територій", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, оперативники встановили, що колишній правоохоронець скопіював з бази даних свого органу персональні дані осіб, які проживають у контрольованих бойовиками районах Донбасу. На цих людей зловмисники зареєстрували електронні гаманці, на які поступали гроші, вкрадені з рахунків одного з іноземних банків.

"Кошти учасники угруповання переводили у готівку, в тому числі у т.зв. ДНР. Протягом 2015-2016 років вони відмили понад 50 мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що співробітники СБУ затримали колишнього правоохоронця у Дружківці (Донецька область). Під час обшуку в його помешканні було вилучено комп’ютерну техніку та носії інформації з доказами протиправної діяльності.

"На електронних гаманцях, які зареєстровані на підставних осіб, заарештовано кошти на суму понад 4 млн гривень. Зловмиснику оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 361 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Служба безпеки України викрила в корупції заступницю голови одного з відділів Національного антикорупційного бюро.