ua en ru

СБУ викрила схему легалізації товарів з ДНР/ЛНР на 230 млн гривень

СБУ викрила схему легалізації товарів з ДНР/ЛНР на 230 млн гривень Фото: СБУ

Підприємці однієї з комерційних структур Маріуполя незаконно сформували податковий кредит та легалізували на цю суму товари, вивезені з ДНР/ЛНР

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з Державною службою фіскальної виявили схему легалізації товарів, у тому числі вугілля, видобутого на територіях тимчасово окупованих бойовиками Донецької та Луганської "народних республік". Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Керівництво однієї з маріупольських комерційних структур подало податкову звітність, згідно з якою восени 2014 року вона мала фінансово-господарські відносини з одним з держпідприємств аеропорту "Донецьк" на майже півтора мільярда гривень. Зазначимо, що саме в цей час йшли бої за територію аеропорту і ніякої господарської діяльності не проводилося. Посадові особи держпідприємства фізично не могли оскаржити внесення комерсантами завідомо неправдивих даних", - йдеться в повідомленні.

В результаті підприємцям було незаконно сформовано податковий кредит у розмірі понад 230 млн гривень. Користуючись ним, бізнесмени дістали можливість легалізувати на цю суму товари, у тому числі вугілля, вивезений з території так званої ДНР/ЛНР.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Служба безпеки України провела спецоперацію з попередження терактів в Красногорівці Донецької області.