ua en ru

СБУ викрила мережу продажу спецтехніки для прослуховування, що контролювалася з Росії

СБУ викрила мережу продажу спецтехніки для прослуховування, що контролювалася з Росії Фото: СБУ

Пристрої були виготовлені російським підприємством, що тісно співпрацює з ФСБ

Служба безпеки України (СБУ) викрила в Одеській області мережу продажу спецтехніки для прослуховування, що контролювалася з Російської Федерації. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Розгалужену мережу продажу спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації - GPS-трекерів з вбудованими надчутливими мікрофонами викрила в Одеській області Служба безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, пристрої на замовлення української структури були виготовлені російським підприємством, що тісно співпрацює з ФСБ.

"Росіяни за допомогою конструктивних особливостей та спеціального програмного забезпечення мали можливість активувати мікрофони трекерів та негласно прослуховувати розмови. Приховуючи від клієнтів додаткові можливості пристроїв з негласного прослуховування, представники українського підприємства продавали їх на території України через розгалужену мережу магазинів з реалізації портативної електроніки", - повідомляють у відомстві.

Крім того, правоохоронці затримали директора української фірми, який організував незаконну оборудку, йому наразі повідомлено про підозру, слідство триває.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ викрила 2 схрони з вибухівкою в районі АТО.