ua en ru

СБУ викрила на збуті наркотиків заступника мера Вишгорода

СБУ викрила на збуті наркотиків заступника мера Вишгорода Фото: СБУ (РБК-Україна)

Чиновник також підозрюється в розкраданні бюджетних коштів

Служба безпеки України (СБУ) викрила заступника мера міста Вишгород у Київській області на незаконному зберіганні та розповсюдженні наркотиків. Про це повідомила прес-служба СБУ у Facebook.

Посадовця також підозрюють у розкраданні бюджетних коштів.

Оперативники спецслужби встановили, що чиновник спільно зі службовцями міської ради причетний до незаконного заволодіння бюджетними коштами, виділеними на виконання ремонтних робіт у житлових будинках районного центру.

Правоохоронці задокументували, що до актів приймання виконаних робіт у 2016-2017 роках чиновники вносили завищені дані про обсяги та вартість проведених ремонтів. Частина виділених з бюджету коштів перераховувалась на рахунки фіктивних підприємств і привласнювалась зловмисниками, зазначили в СБУ.

Під час обшуків у приватній столичній та орендованій у Вишгороді заступником міського голови квартирах оперативники спецслужби вилучили кокаїн, амфетамін та марихуану. Раніше були задокументовані спроби реалізації посадовцем наркотиків.

Йому оголосили про підозру за ч. 1 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів) та ч. 2 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

У СБУ ім'я чиновника не уточнили.

#СБУ викрила на збуті наркотиків заступника мера Вишгорода, підозрюваного у розкраданні бюджетних коштів Співробітники ...

Опубліковано Служба безпеки України 27 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, у квітні прокуратура Київської області завершила досудове розслідування за підозрою у хабарництві Вишгородського міського голови Олексія Момота.