ua en ru

СБУ викрила розтрату 50 млн гривень держкоштів на ремонті доріг в Кривому Розі

СБУ викрила розтрату 50 млн гривень держкоштів на ремонті доріг в Кривому Розі Фото: Служба безпеки України

Отримані кошти перераховувалися на рахунки фіктивних підприємств і виводилися в "тінь"

Служба безпеки України викрила розтрату 50 млн гривень бюджетних грошей при ремонті доріг у Кривому Розі. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Приватний підприємець, який є постійним підрядником будівельних робіт, в 2015-2016 роках отримав з бюджету Кривого Рогу майже 300 млн гривень. При перевірці звітної документації співробітники спецслужби встановили, що реальний обсяг наданих послуг не відповідає звітними даними і реально виконаним роботам", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що таким чином 50 млн гривень за сприяння міських чиновників були витрачені не за призначенням.

Отримані кошти перераховувалися на рахунки фіктивних підприємств, виводилися в "тінь" і присвоювалися учасниками злочинної угоди.

В ході проведення 8 обшуків за місцями роботи та проживанням підприємців та посадових осіб міськради правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку, податкову та бухгалтерську документацію та інші матеріали протиправної діяльності.

Нагадаємо, співробітники СБУ викрили багатомільйонну корупційну схему в публічному акціонерному товаристві "Укрзалізниця" під час закупівель продукції для потреб підприємства.