ua en ru

СБУ викрила незаконну реєстрацію неперевіреного медпрепарату

СБУ викрила незаконну реєстрацію неперевіреного медпрепарату Фото: СБУ (РБК-Україна)

У СБУ зазначили, що готується скасування реєстрації неперевірених ліків

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили протиправну державну реєстрацію неперевіреного медичного препарату, повідомив прес-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що фірма-імпортер пролобіювала реєстрацію в Україні препарату для наркозу без необхідного пакету документів та досліджень. Оперативники спецслужби спільно з прокуратурою задокументували, що експерт ДП "Державний експертний центр МОЗ України" свідомо рекомендувала препарат до реєстрації, проігнорувавши висновки експертних комісій Центру", - заявили в СБУ.

У Службі безпеки зазначили, що готується скасування реєстрації неперевірених ліків, які не встигли поступити до вітчизняних медичних та аптекарських закладів.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 321-2 Кримінального кодексу України (порушення встановленого порядку доклінічного вивчення, клінічних випробувань і державної реєстрації лікарських засобів), експерту повідомили про підозру в скоєнні злочину.

Нагадаємо, раніше в СБУ заявили, що припинили в Полтаві діяльність міжрегіонального конвертаційного центру, що встиг перевести в готівку понад 40 млн гривень.