ua en ru

СБУ викрила накрутку голосів за петицію про імпічмент Порошенка

СБУ викрила накрутку голосів за петицію про імпічмент Порошенка Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

За даними СБУ, петицію про імпічмент Порошенка підписували в основному боти

Служба безпеки України викрила механізм накрутки голосів на підтримку петиції про імпічмент президента Петра Порошенка. Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ в Facebook.

Повідомляється, що СБУ викрила механізм штучної накрутки голосів при подачі петиції про імпічмент Порошенка на сайті виконкому міської ради Івано-Франківська. За даними слідства, петицію зареєстрували через IP-адресу однієї з країн Центральної Азії, а звернення підписано українцем, який підозрюється у сепаратизмі і на момент подачі петиції перебував під вартою.

"Для створення IP-адреси була створена електронна пошта, зареєстрована з використанням серверного обладнання, розташованого на тимчасово окупованій території Луганської області. На момент, коли петицію підписали більше семисот облікових записів, правоохоронці встановили, що лише шість із них були реальними користувачами мережі Інтернет, а інші мають явні ознаки "ботів", - йдеться в повідомленні.

#СБУ викрила механізм «накручування» голосів при реєстрації фейкових петицій Співробітники Служби безпеки України викр...

Опубліковано Служба безпеки України 25 листопад 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ викрила російську компанію Gloria Jeans на фінансуванні тероризму.