ua en ru

СБУ викрила корупцію в сервісному центрі МВС Херсонської області

СБУ викрила корупцію в сервісному центрі МВС Херсонської області Фото: СБУ

СБУ викрило корупціонерів в регіональному центрі МВС в Херсонській області

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з прокуратурою і поліцією викрили корупційну діяльність посадових осіб окремих територіальних підрозділів регіонального сервісного центру МВС України в Херсонській області та однієї з автошкіл Херсона. Про це повідомляє прес-центр СБУ

Протягом 2015-2016 років зловмисники видавали завідомо неправдиві офіційні документи про проходження курсів навчання для отримання водійських посвідчень жителям тимчасово окупованій Автономної Республіки Крим.

Такими "послугами" скористалися 172 людини, не перетинаючи при цьому адміністративний кордон з території півострова в день видачі водійських посвідчень. Під час обшуків правоохоронці вилучили документацію, що підтверджує протиправні дії, 50 заяв на отримання водійських посвідчень з квитанціями про оплату адмінпослуг і прикріпленими до кожної 1200 грн.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, прокуратура Харківської області зібрала докази функціонування налагодженої схеми вимагання податковою інспекцією хабарів з бізнесменів, які займаються вирощуванням та реалізацією сільськогосподарських культур.