ua en ru

СБУ викрила у Києві власника комерційної структури на фінансуванні бойовиків ЛНР

СБУ викрила у Києві власника комерційної структури на фінансуванні бойовиків ЛНР Фото: СБУ

За даним фактом відкрито кримінальне провадження

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили у Києві власника комерційної структури на фінансуванні бойовиків так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР). Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ у Facebook.

"Співробітники Служби безпеки України викрили у Києві власника приватної автотранспортної компанії на фінансуванні терористичної організації ЛНР. Правоохоронці встановили, що частина автопарку підприємства продовжувала здійснювати автотранспортні перевезення на підконтрольній незаконним збройним формуванням території Луганської області", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, керівники підприємства не вносили до офіційної звітності прибутки, отримані у ЛНР, й сплачували частину грошей у вигляді податків до "офіційних установ" бойовиків.

У рамках обшуків у головному офісі підприємства та за місцем проживання власника правоохоронці вилучили носії інформації та документацію, які підтверджують здійснення протиправної діяльності.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-5 Кримінального кодексу України, оперативно-слідчі дії тривають.

У Києві #СБУ викрила власника комерційної структури на фінансуванні терористів «ЛНР» Співробітники Служби безпеки Украї...

Опубліковано Служба безпеки України 17 березень 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ спіймала на хабарі у 224 тис. гривень керівника черкаського лісгоспу.