ua en ru

СБУ викрила у Києві бізнесменів, які фінансували бойовиків ДНР

СБУ викрила у Києві бізнесменів, які фінансували бойовиків ДНР Фото: СБУ викрила в Києві бізнесменів, які фінансували бойовиків ДНР

Під час обшуків було вилучено документацію, яка доводить зв'язок з бойовиками

Співробітники Служби безпеки України викрили в Києві бізнесменів, які фінансували незаконні збройні формування ДНР. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Встановлено, що підприємці володіли мережею супермаркетів, частина з яких була розташована на непідконтрольній території Донбасу. Відсоток з прибутку, яку приносили магазини, бізнесмени платили незаконним установам терористів.

Під час обшуків за місцем проживання та офісах у центрі Києва СБУ вилучила гроші у національній та іноземній валюті на загальну суму 2 млн гривень. Крім того, було виявлено документацію, комп'ютерна техніка та мобільні телефони, що доводять зв'язок бізнесменів з бойовиками ДНР.

Також у схемі був задіяний один із благодійних фондів.

СБУ викрила у Києві бізнесменів, які фінансували бойовиків ДНРСБУ викрила у Києві бізнесменів, які фінансували бойовиків ДНРСБУ викрила у Києві бізнесменів, які фінансували бойовиків ДНР

Фото: СБУ викрила в Києві бізнесменів, які фінансували бойовиків ДНР

Нагадаємо, гвардійці Південного оперативно-територіального об'єднання спільно з співробітниками Національної поліції і Служби безпеки України в Донецькій області затримали більше 20 злочинців і пособників терористів поблизу Маріуполя.