ua en ru

СБУ викрила канал контрабанди психотропів

СБУ викрила канал контрабанди психотропів Фото: СБУ (РБК-Україна)

Наркоугрупування діяло в Рівненській області

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з польськими колегами викрили у Рівненській області наркогруппировку, яка контрабандно ввозила в Україну психотропи для виготовлення метамфетаміну. Про це передає прес-центр СБУ.

Встановлено, що організатор угрупування налагодив постачання в Україну з Європи прекурсорів для виготовлення важких наркотиків. Через розгалужену мережу дилерів зловмисники реалізовували товар на території Рівненської та Львівської областей.

Оперативники СБУ спільно з прикордонниками затримали двох кур'єрів наркоділків на міжнародному пункті пропуску "Краковець" у Львівській області. При огляді машини правоохоронці вилучили майже 7 тисяч пігулок з вмістом псевдоефедрину.

Одночасно співробітники СБУ затримали в Здолбунові Рівненської області організатора угруповання при спробі продажу чергової партії наркотиків. Правоохоронці також виявили лабораторію в орендованій наркоділками ангарі, з якої вилучили обладнання для виготовлення амфетаміну та авто-трейлер, обладнаний під пересувну нарколабораторію.

У ході обшуків у Рівненській та Львівській областях за місцем проживання фігурантів справи та їх автомобілях правоохоронці вилучили понад півкілограма готового метамфетаміну, чотири гранати РГД-5 і Ф-1 і велику кількість патронів.

В рамках кримінального провадження, відкритого слідчими СБУ за ч. 3 ст. 305 і ст. 307 Кримінального кодексу України, затримано організатор наркоугруповання і чотири його спільника. Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх встановлених правоохоронцями наркоділків.

altaltaltalt

Фото: затримання ділків (СБУ)

Нагадаємо, раніше співробітники СБУ спільно з Нацполицией припинили діяльність угруповання, яка реалізовувала великі партії контрабандних наркотиків в Черкаській та Київській областях.