ua en ru

СБУ викрила використання підроблених митних документів перевізниками Закарпаття

СБУ викрила використання підроблених митних документів перевізниками Закарпаття Фото: Служба безпеки України

Відкрито кримінальне провадження

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з Головним слідчим управлінням Національної поліції викрили використання підроблених митних і дозвільних документів міжнародними перевізниками Закарпаття, передає прес-служба СБУ.

"Правоохоронці встановили, що менеджмент кількох місцевих автоперевізників через комерційну структуру замовляв фальшиві штампи, печатки, багаторазові дозволи на міжнародні перевезення, митні бланки і документи державних установ України та інших країн. Співробітники спецслужби задокументували, що за підробленими документами автоперевізники здійснювали рейси в Європу і Росію", - наголошується в повідомленні.

Підкреслюється, що в ході обшуків в офісних приміщеннях автоперевізників і комерційної структури оперативники СБУ вилучили понад 100 фальшивих штампів, печаток Державної служби з безпеки на транспорті, міністерств транспорту Словацької Республіки і Росії.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 358 (підробка документів) і ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу. Триває досудове розслідування.

altaltalt
Фото: вилучене СБУ в ході обшуків

Нагадаємо, у вересні 2016 року силовики викрили канал переміщення незаконних мігрантів в Закарпатській області.