ua en ru

СБУ викрила розкрадання на 30 млн гривень у "Борисполі"

СБУ викрила розкрадання на 30 млн гривень у "Борисполі" Фото: аеропорт "Бориспіль"

В аеропорту "Бориспіль" правоохоронці викрили спробу розкрадання бюджетних коштів

Співробітники Служби безпеки України спільно з Бориспільською місцевою прокуратурою викрили розкрадання майже 30 млн гривень менеджментом державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль". Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Повідомляється, що чиновники аеропорту уклали з комерційною структурою контракт вартістю понад 90 млн гривень на будівництво насосно-фільтраційної станції пально-мастильних матеріалів. Станція відноситься до об'єктів критичної інфраструктури, а її будівництво затверджено планом розвитку аеропорту.

Правоохоронці встановили, що менеджмент держпідприємства в кінці 2015 перерахував бізнесменам більше 28 млн гривень авансового платежу. Співробітники СБУ задокументували, що будівництво об'єкта досі не розпочато. Державні кошти через низку фіктивних фірм виведені організаторами угоди в "тінь".

Під час обшуків в офісних приміщеннях аеропорту і комерційних структур оперативники СБУ виявили печатки фіктивних фірм, комп'ютери з установленими системами "Клієнт-Банк" і вилучили фінансову та бухгалтерську документацію, що свідчить про незаконне привласнення грошей аеропорту "Бориспіль".

Накладено арешт на рахунки комерційних підприємств, які були задіяні в проведенні фінансової операції.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, раніше співробітники СБУ спільно з поліцією припинили в Києві діяльність підпільної майстерні з виготовлення вогнепальної зброї.