ua en ru

СБУ викрила факти підкупу пенсіонерів в Харківській та Житомирській обл., - Наливайченко

Служба безпеки України (СБУ) відкрила в Харківській та Житомирській областях факти підкупу пенсіонерів , щоб вони віддали голоси на позачергових виборах народних депутатів за певних кандидатів

Служба безпеки України (СБУ) викрила в Харківській та Житомирській областях факти підкупу пенсіонерів , щоб вони віддали голоси на позачергових виборах народних депутатів за певних кандидатів. Про це заявив голова СБУ Валентин Наливайченко сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Слідчими управління СБУ в Харківській області 21 жовтня розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання вільному здійсненню громадянами свого виборчого права, поєднаного з підкупом виборців", - сказав Наливайченко.

Він повідомив, що починаючи з 6 жовтня під час агітації в м. Харків за одного з кандидатів в депутати відбувалася роздача пенсіонерам лікарських засобів: анальгін, панкреатин, мукалтин.

Крім того, за словами Наливайченка, у Житомирській області працівники районного територіального центру обслуговування людей похилого віку роздавали набори продуктів харчування мешканцям декількох сіл від імені одного з кандидатів. В цьому випадку також порушено кримінальне провадження.