ua en ru

СБУ викрила диверсанта, який намагався закласти 11 кг пластиду в Дніпропетровську

СБУ викрила диверсанта, який намагався закласти 11 кг пластиду в Дніпропетровську Фото: СБУ

Зловмисник був завербований до ДНР під час волонтерської роботи з обміну полоненими

У Дніпропетровській області Служба безпеки України (СБУ) спільно з міліцією викрила місцевого мешканця - агента фейкових спецслужб терористичної організації так званої "Донецької народної республіки" (ДНР). Зловмисник намагався закласти 11 кг пластиду в Дніпропетровську, повідомляє прес-служба СБУ.

"Зловмисника затримано під час спроби зробити закладку вибухівки в одному з громадських місць Дніпропетровська. У ході спецоперації в терориста вилучено 11 кілограмів пластиду з електродетонаторами до нього та дві бойові гранати РГД-5 та Ф-1", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, колишній військовослужбовець ГРУ СРСР був залучений до співпраці з так званим "МГБ ДНР" під час волонтерської роботи з обміну полоненими. Його також залучали до диверсійної діяльності на території Дніпропетровської області.

"Агента терористів заарештовано, йому повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Триває слідство", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала 6 осіб, планувавших теракт на День захисника України у Києві.