ua en ru

СБУ розслідує заволодіння понад 300 млн гривень менеджментом низки банків

СБУ розслідує заволодіння понад 300 млн гривень менеджментом низки банків Фото: СБУ взялася за виведення коштів з банків (УНІАН)

Всі банки-фігуранти справи визнані неплатоспроможними

Служба безпеки України здійснює досудове слідство за фактом привласнення менеджментом ряду збанкрутілих банків 249,8 млн гривень і 66,9 млн євро. Про це свідчить рішення Шевченківського райсуду Києва від 11 вересня 2017 року, передає Finbalance.

Як повідомляється, у справі фігурують такі банки, як "Дельта Банк", "Фінанси і кредит", "Хрещатик", "Київська Русь", "Міський комерційний банк", "Терра банк", "Таврика", "Південкомбанк", "Автокразбанк", "Фінростбанк", "Вернум банк" і "Кредит Дніпро".

Слідством встановлено, що в 2010-2015 роках посадові особи зазначених банків заволоділи грошовими коштами банків у сумі понад 300 млн гривень.

"У зв'язку з введенням у 2012-2015 роках тимчасових адміністрацій в зазначені банки і початком їх ліквідації, зазначені грошові кошти повинні були бути використані для забезпечення вимог кредиторів зазначених банків, в першу чергу, для забезпечення повернення коштів Національному банку України та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб", - йдеться в постанові суду

Проте, ці кошти були виведені з фінустанов перед введенням тимчасової адміністрації.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро підозрює Національний банк України у співучасті в розтраті 12 млрд гривень рефінансування.

Зокрема, у справі фігурує факт виведення 87 млн доларів з "Дельта Банку".