ua en ru

У СБУ розповіли подробиці щодо ситуації з "Українською правдою"

У СБУ розповіли подробиці щодо ситуації з "Українською правдою" Фото: СБУ (RFE/RL, Inc.)

СБУ проводить розслідування за фактом розголошення державної таємниці

У Службі безпеки України розповіли подробиці щодо ситуації з виданням "Українська правда". Про це у Facebook повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

Так, повідомляється, що СБУ проводить розслідування за фактом розголошення державної таємниці.

"Кримінальне провадження зареєстроване за фактом розголошення службовими особами одного з органів державної влади України відомостей, що містять державну таємницю. Матеріал із такою інформацією був опублікований 24.01.2017 на сторінках Інтернет-видання "Українська правда", - повідомила вона.

Крім того, Гітлянська наголосила,що суб’єктом вказаного злочину є службова особа - носій державної таємниці.

"Служба безпеки України не має на меті перешкоджати діяльності Інтернет-видання "Українська правда" та його журналістів", - йдеться у повідомленні.

Слідчий відділ Головного управління СБ України у Києві та області здійснює досудове слідство за фактом скоєння злочину, ...

Опубліковано Гітлянською Оленою 15 вересня 2017 р.

Нагадаємо, вчора в редакцію видання "Української правди" прийшли співробітники СБУ. У виданні заявили, що СБУ розслідує розголошення держтаємниці. Мова йде про статтю "Сучасну зброю для армії знову відклали "на завтра", яку СБУ просить тимчасово вилучити із загального доступу. Відповідний лист СБУ вручила головному редакторові видання Севгиль Мусаєвій.