ua en ru

В редакцію "Української правди" прийшло СБУ

В редакцію "Української правди" прийшло СБУ Фото: СБУ (RFE/RL, Inc.)

У виданні заявили, що СБУ розслідує розголошення держтаємниці

В редакцію видання "Української правди" прийшли співробітники Служби безпеки України (СБУ). Про це у Facebook повідомила головний редактор "Української правди" Севгиль Мусаєва.

"Тизер новини на УП. До нас прийшло СБУ - розслідують розголошення держтаємниці", - написала вона.

Тизер новости на УП. К нам пришло СБУ - расследуют разглашение гостайны

Опубліковано Sevgil Hayretdın Qızı Musaieva 14 вересня 2017 р.

У коментарі до запису, Мусаєва пояснила, про яку держтаємницю йдеться.

"Мається на увазі держтаємниця в статті, яка вийшла в січні", - написала вона. Разом з тим, вона не уточнила, про який саме матеріалі йдеться.

Зазначимо, редакція видання знаходиться у Києві по вулиці Михайла Омеляновича-Павленка (колишня Суворова), 4/6.

Видання повідомляє, що мова йде про статтю "Сучасну зброю для армії знову відклали "на завтра", яку СБУ просить тимчасово вилучити із загального доступу. Відповідний лист СБУ вручила Мусаєвій.

Повідомляється, що поліція розслідує кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 29 червня 2017 року за ознаками вчинення злочину, передбаченого за ч.1 ст. 328 (розголошення державної таємниці) КК України.

"У слідства є підстави вважати, що окремі відомості вищевказаної статті містять інформацію з обмеженим доступом, розповсюдження якої може завдати шкоди національній безпеці України у сфері оборони", - повідомили в СБУ.

Нагадаємо, 9 серпня 2017 року Служба безпеки України проводила обшук в редакції і в будинках журналістів видання "Страна.ua" у справі про державну таємницю.

Відзначимо, співробітники Служби безпеки України виявили секретну інформацію Міністерства оборони на флеш-накопичувачі, який був вилучений у головного редактора "Страна.ua" Ігоря Гужви.