ua en ru

У СБУ сподіваються, що Порошенко найближчим часом схвалить реформу спецслужб

У СБУ сподіваються, що Порошенко найближчим часом схвалить реформу спецслужб Фото: СБУ

Основні зміни повинні пройти з урахуванням політики прозорості

У Службі безпеки України розраховують, що президент України Петро Порошенко найближчим часом підпише проект про реформу Служби. Про це заявив глава Служби безпеки України Василь Грицак під час брифінгу в четвер, 23 березня, передає кореспондент РБК-Україна.

"У процесі реформування ми вдячні за консультативну допомогу з боку місії ЄС: проведена колосальна робота. Тільки в 2016 році було проведено 30 спеціальних спільних засідань як результат нашої роботи був підготовлений проект реформування СБУ, який пройшов всі необхідні процедури узгодження і ми сподіваємося, що найближчим часом проект підпише президент України", - заявив Грицак.

За словами глави СБУ, основні зміни повинні пройти з урахуванням політики прозорості, що на його думку, підвищить рівень довіри суспільства до роботи спецслужб. Однак Грицак підкреслив, що важливо, щоб служба безпеки не стала слабшою в процесі реформ, ніж сьогодні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАТО очікує, що концепція реформи СБУ буде затверджена президентом України в найближчому майбутньому.