ua en ru

СБУ розраховує на обмін полоненими з ДНР/ЛНР до 20 січня

СБУ розраховує на обмін полоненими з ДНР/ЛНР до 20 січня Фото: Юрій Тандем

Протягом тижня з полону бойовиків можуть звільнити 20 українців

Служба безпеки України очікує, що обмін полоненими з самопроголошеними Донецької та Луганської "народними республіками" відбудеться до 20 січня 2016 року. Про це заявив радник голови СБУ Юрій Тандем, передає "112 Україна".

"Ми вчора обговорювали конфігурацію: 35 осіб на 26, про це вчора говорили. Вчора цілий день, паралельно з мінськими переговорами, йшла оперативка. Сподіваюся, що РФ почне виконувати мінські домовленості, зробить все, щоб до 20 числа були звільнені наші хлопці. Ми готові віддати за списком, який передавався в минулому році з боку самопроголошених так званих ДНР і ЛНР, 35 чоловік, і ми думаємо, що віддадуть, як мінімум, не менше 20 наших хлопців", - повідомив Тандем.

Нагадаємо, напередодні контактна група домовилася про звільнення з полону 50 осіб з обох сторін.

"Особливу увагу було приділено питанню повернення українських громадян з полону. За ініціативою України всі сторони прийшли до взаємної згоди найближчим часом звільнити понад 50 осіб з обох сторін, - у першу чергу, поранених, важко хворих і жінок", - повідомила прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.