ua en ru

СБУ розкрила схему незаконного заволодіння майном "Електронмашу"

СБУ розкрила схему незаконного заволодіння майном "Електронмашу" Фото: "Електронмаш" (spfu.gov.ua)

Керівники "Електронмашу" незаконно передали своїм родичам об’єкти держпідприємства

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) розкрили схему незаконного заволодіння майном держпідприємства "Електронмаш". Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Як зазначається, правоохоронці задокументували факти незаконного заволодіння частиною цілісного майнового комплексу стратегічного ДП "Електронмаш". Зокрема, встановлено, що керівники підприємства організували незаконне відчуження об’єктів нерухомого майна ДП площею майже 80 тисяч кв. м.

"Київська нерухомість "Електронмаша" незаконно стала власністю комерційних структур, частина з яких належить близьким родичам керівництва держпідприємства", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що посадовцям ДП, причетним до вказаної схеми, оголошено про підозру за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

"Наказом Мінекономрозвитку директора "Електронмаша" звільнено з посади та призначено нового керівника державного підприємства. Триває досудове слідство", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що у березні поточного року МЕРТ звільнило директора ДП "Електронмаш" Віктора Мову за зловживання службовим становищем. За даними слідства, він разом з іншими посадовими особами з 2000 року привласнив державне майно на суму більше 60 млн гривень, а також незаконно приватизував виробничі приміщення загальною площею понад 88 тис. квадратних метрів, оздоровчий табір та інші активи на користь підприємства, засновником якого є родич Мови.

Відзначимо, раніше повідомлялося, що уряд змінив перелік стратегічних об'єктів держвласності, виключивши з нього "Електронмаш".