ua en ru

СБУ викрила розкрадання 40 млн грн бюджетних коштів

СБУ викрила розкрадання 40 млн грн бюджетних коштів Фото: СБУ

Наразі тривають слідчі дії

У Дніпропетровській обл. співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з прокуратурою викрили схему розкрадання бюджетних коштів в особливо великих розмірах посадовцями одного з державних підприємств. Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України (СБУ).

"У протиправній схемі на будівництві оптоволоконної лінії зв'язку для магістральних нафтопроводів були задіяні фіктивні приватні підприємства, на рахунки яких незаконно переведено понад 40 мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, спільними оперативно-слідчими групами СБУ, МВС та прокуратури проведено обшуки на підприємствах, що розташовані у Львові, Ужгороді, Чернівцях, Боярці та Дніпропетровську. Вилучено документи, що начебто свідчать про виконання робіт чи постачання товарно-матеріальних цінностей для будівництва. Допити підтверджують відсутність виконаних робіт з будівництва ліній зв'язку на території Дніпропетровської області та свідчать про переведення коштів на рахунки фіктивних підприємств.

"За матеріалами СБУ прокуратурою відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовім становищем) Кримінального кодексу України. Наразі тривають слідчі дії", - повідомляють у прес-службі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ виявила схованку зі зброєю для вивезення із зони АТО.