ua en ru

СБУ проводить обшуки в Рівненській облраді

СБУ проводить обшуки в Рівненській облраді Фото: СБУ

Обшуки проходять в рамках кримінального провадження відкритого ГПУ

У Рівненській обласній раді представники Служби безпеки України проводять обшуки. Про це повідомляє "РадиоТрек" із посиланням на прес-секретары управління СБУ в Рівненській області Інни Иллючок.

"Нещодавно був спільний брифінг голови СБУ Василя Грицака та генпрокурора Юрія Луценка, на якій вони оголосили про викриття агентурної мережі російських спецслужб, які фінансували дестабілізацію ситуації в Україні. В даному випадку співробітники СБУ, вилучають документи, згідно з якими на розгляд ради у 2016 році окремими депутатами виносилися питання, які порушують Конституцію України", - сказала Иллючок.

Повідомляється, що працівники СБУ вилучають проекти рішень, що стосуються федералізації України, створення спеціальних економічних зон, виборності губернатора, керівників правоохоронних органів, відновлення економічних зв'язків з Росією, надання російській мові особливого статусу тощо.

Нагадаємо, також сьогодні, в рамках досудового розслідування в кримінальному провадженні, СБУ проводила обшуки в Житомирській облраді.