ua en ru

СБУ проводить обшуки на комбінаті "АрселорМіттал"

СБУ проводить обшуки на комбінаті "АрселорМіттал" Иллюстративное фото (facebook.com/ArcelorMittalUA/)

Посадових осіб підприємства викрили на протиправній діяльністі по забрудненню навколишнього середовища

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) сьогодні, 20 липня, проводять обшуки на криворізькому гірничо-металургійному комбінаті "АрселорМіттал Кривий Ріг". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на місцеве видання "Перший міський".

Повідомляється, що слідчі дії ведуться на машині безперервного лиття заготовок. Правоохоронці вилучили копії документації. Також правоохоронці вилучили копії документів і почали перевірку контролю іонізуючого випромінювання.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк вже відреагував на інформацію про обшуки. На своїй сторінці у соцмережі Facebook він написав: "Тривожний виклик. Розбираюся".

Крім того, виконуючий обов'язки генерального директора підприємства Олександр Іванов розповів, що представники СБУ прийшли з обшуком в сучасний, новозбудований об'єкт - третю машину безперервного лиття заготовок, вилучили копії всіх документів на це обладнання і почали перевірку з контролю іонізації випромінювання.

За його словами, підприємство підтвердило свою готовність до нової комплексної перевірки по екології і вже взяло участь в обговоренні плану подальших дій по покращенню стану навколишнього середовища з представниками офісу президента.

Нагадаємо, 17 липня РБК-Україна повідомляло, що співробітники СБУ викрили у Кривому Розі посадових осіб одного з публічних акціонерних товариств на протиправної діяльності щодо забруднення навколишнього середовища та відкрили справу за фактом екоциду. Було встановлено, що представники підприємства порушували норми екологічної безпеки на виробництві і не допускали працівників Державної екологічної інспекції, які повинні були здійснювати вимірювання токсичних викидів у повітря.

Раніше підприємство тричі не допускало комісію для перевірки відповідності нормам екологічної безпеки. Тоді фахівці написали заяву в поліцію. Після приїзду президента Володимира Зеленського ДнепрОГА на нараді вирішили створити екологічну робочу групу, яка буде контролювати виконання підприємством екологічних зобов'язань.