ua en ru

СБУ проводить обшук у київському офісі Unicredit Bank

СБУ проводить обшук у київському офісі Unicredit Bank Фото: Unicredit Bank

Обшук проводиться в рамках розслідування справи про фінансування тероризму клієнтами банку

Служба безпеки України (СБУ) проводить слідчі дії в київському офісі Unicredit Bank в рамках розслідування кримінального провадження за фактами фінансування тероризму. Про це РБК-Україна заявила речник СБУ Олена Гітлянська.

"Сьогодні головне управління Служби безпеки України провело обшук і виїмку документів з деяким клієнтам і партнерам в UniCredit Bank. У своїх діях вони посилалися на рішення Печерського райсуду міста Києва по розслідуванню кримінальної справи по статті "Фінансування тероризму". Банк надав всю запитувану інформацію, максимально сприяючи слідству. В той же час дивують самі методи роботи - UniCredit Bank як законослухняний учасник ринку завжди надає подібну інформацію за рішенням суду у встановлені терміни, тому вдаватися до обшуку не було ніякої необхідності. Однак співробітники СБУ пішли на блокування роботи відділень, обмеження пересування співробітників і т. д. Два роки тому у нас був аналогічний досвід, коли проводилися обшуки в офісах банку і операційна діяльність була практично заблокована. До сьогоднішнього дня ми були впевнені, що такі методи роботи вже ніколи не будуть використовуватися в нашій країні", - заявила перший заступник голови правління UniCredit Bank Тамара Савощенко.

На даний момент всі відділення банку працюють.

"До роботи банку в СБУ жодних претензій немає. Ми є частиною міжнародної фінансової групи та завжди працюємо виключно в законодавчому полі", - підкреслила Савощенко.

Нагадаємо, СБУ заблокувала рахунки 10 "міністрів" і ватажків ДНР/ЛНР.

СБУ проводить обшук у київському офісі Unicredit Bank

СБУ проводить обшук у київському офісі Unicredit Bank

СБУ проводить обшук у київському офісі Unicredit Bank