ua en ru

СБУ заблокувала рахунки 10 "міністрів" і ватажків ДНР/ЛНР

СБУ заблокувала рахунки 10 "міністрів" і ватажків ДНР/ЛНР Фото: СБУ

На рахунках у бойовиків виявилося 14 млн грн

Служба безпеки України (СБУ) спільно з Державною службою фінансового моніторингу в результаті заходів з протидії фінансуванню тероризму виявила і заблокувала банківські рахунки десяти ватажків так званих Донецької та Луганської "народних республік" (ДНР і ЛНР). Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Служба безпеки України спільно з Державною службою фінансового моніторингу в результаті заходів з протидії фінансуванню тероризму виявили і заблокували банківські рахунки десяти ватажків терористичних організацій т. зв. "ДНР" і "ЛНР", - йдеться в повідомленні.

У дев'яти вітчизняних фінансових установах на рахунках "голови ради міністрів", "міністра державної безпеки", "міністра транспорту", "міністра палива, енергетики та вугільної промисловості" та інших самозваних "посадових осіб" правоохоронці виявили понад 14 млн грн.

СБУ встановила, що ці кошти призначалися для фінансування діяльності незаконних збройних формувань, організації антиукраїнських акцій, вербування найманців для участі в бойових діях проти сил АТО на Донбасі.

#СБУ заблокувала банківські рахунки десяти самопроголошених "міністрів" та ватажків терористівСлужба безпеки України с...

Posted by Служба безпеки України on 20 Май 2015 г.

Нагадаємо, напередодні СБУ викрила механізм, через який російський байкер по кличці "Хірург" спільно з менеджерами Forex Trend і ТОВ "Форекс тренд" привласнив кошти громадян СНД, частина з яких направив на фінансування бойовиків на Донбасі.