ua en ru

СБУ перевіряє причетність військових РФ до передачі зброї Савченко і Рубану

СБУ перевіряє причетність військових РФ до передачі зброї Савченко і Рубану Фото: Василь Грицак (РБК-Україна)

Справа буде розслідувана, як написано в КПК

Служба безпеки України перевіряє причетність військовослужбовців Збройних сил Росії до передачі зброї Володимиру Рубану та депутату Верховної Ради Надії Савченко. Про це на брифінгу в Черкасах заявив глава Служби безпеки України Василь Грицак.

"Юрій Віталійович Луценко є генеральним прокурором України і старшим групи процесуальних керівників у цьому кримінальному провадженні, тому він має право оприлюднювати будь-яку інформацію. В даний час слідство СБУ перевіряє дані про причетність військовослужбовців Збройних сил Російської Федерації до передачі зброї безпосередньо Надії Савченко і Володимиру Рубану", - сказав він.

Також за його прогнозом, протягом декількох місяців, до суду буде передано справу Савченко.

"Я переконаний, що справа буде розслідувана, як написано в КПК, в розумні терміни. І найближчим часом воно буде передано в суд. Найближчим часом - це протягом декількох місяців", - спрогнозував Грицак.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, представники так званої "Донецької народної республіки" включили Володимира Рубана, якого підозрюють у підготовці терактів, в списки на обмін.