ua en ru

СБУ перевірить закарпатського активіста на причетність до плану Суркова

СБУ перевірить закарпатського активіста на причетність до плану Суркова Фото: Іван Данацко

Голова Закарпатської ОДА просить перевірити громадського активіста на предмет зв'язку з Сурковим

У Закарпатській області обласне управління Служби безпеки України перевірить місцевого активіста Івана Данацка на причетність до плану помічника президента РФ Владислава Суркова по дестабілізації регіону. Відповідне доручення силовикам дав голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, передає його прес-служба.

"Якщо цей план не фейк, а дійсно реальний (про що заявляють наші спецслужби), то на Закарпатті його реалізувати доручено такому собі Івану Данацку", - повідомив Москаль.

За його словами, Данацко є давнім симпатиком русинства. На думку Москаля, активність цього громадського активіста вписується в дестабілізаційний план Суркова.

"В плані вказано "Тарифний майдан", який на Закарпатті активно просуває Данацко, а також інші акції непокори з використанням "добровольчих батальйонів", - зазначив Москаль.

Він також підкреслив, що в одній зі своїх заяв Данацко закликав почати в Ужгороді акцію непокори і створити загони самооборони.

"Я все-таки доручив обласному управлінню Служби безпеки України перевірити "народного губернатора" на причетність до плану Суркова", - додав Москаль.

Нагадаємо, раніше хакери повідомили про публікацію нової частини пошти Суркова.