ua en ru

СБУ провела обшук квартири ймовірного спільника вбивці Вороненкова у Жовтих Водах

СБУ провела обшук квартири ймовірного спільника вбивці Вороненкова у Жовтих Водах Фото: СБУ провела обшук в будинку підозрюваного

Співробітники СБУ розпитали дружину Левенця

В домі Ярослава Левенця, ймовірного спільника вбивці колишнього депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова провела обшук Служба безпеки України. Про це повідомила дружина підозрюваного Ганна, передає місцеве видання "Имеется мнение".

Силовики оглянули будинок, перевірили під диванами і в шафах, також зайшли до сусідів. Після огляду і бесід співробітники СБУ закликали жінку при першій інформації про чоловіка повідомляти в правоохоронні органи.

Анна підтвердила інформацію, що її чоловіка викликали в прокуратуру у день вбивства російського політика: "Йому потрібно було в прокуратуру, тому що тиждень тому його затримували для перевірки документів, а старий розшук з нього ще не зняли. Так часто буває, що розшук ще висить у базі, а його вже давно зняли, вже мінімум рік. Як я зрозуміла, все нормально, перевірили і переконалися, що він не в розшуку. А друга справа, яка була в Києві - з приводу маніфесту (спільний маніфест зі "Свободою", "Правим сектором" і "Нацкорпусом", - ред.). І ввечері повинні були докладно обговорити маніфест, але на цю зустріч він вже не приїхав", - розповіла Ганна.

СБУ провела обшук квартири ймовірного спільника вбивці Вороненкова у Жовтих Водах

Фото: СБУ провела обшуки в домі Левенця

Також жінка повідомила, що Левенець був членом громадської організації "Оборона великої України" і проводив заняття з бойового гопака. Також він брав участь у бойових діях у складі батальйону "Донбас".

Чи був Левенець знайомий з вбивцею Вороненкова Павлом Паршовим, дружина не знає.

Також за словами дружини підозрюваного, у їхній родині немає авто Daewoo Lanos, на якому ймовірно приїхав вбивця Вороненкова.

На поточний момент зв'язку з підозрюваним немає.

Нагадаємо, МВС оголосило в розшук імовірного спільника вбивці Вороненкова.