ua en ru

СБУ: процесуальні дії проти Швеця можливі тільки за рішенням Ради

СБУ: процесуальні дії проти Швеця можливі тільки за рішенням Ради Фото: Олена Гітлянська

Тому після спілкування зі слідчими він дійсно міг піти на своє робоче місце

Процесуальні дії проти судді Вищого господарського суду України Віктора Швеця можливі тільки за рішенням Верховної Ради України. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила речник Служби безпеки України (СБУ) Олена Гітлянська.

"Хочу трохи прояснити ситуацію щодо судді Вищого господарського суду України, якого Служба безпеки України спільно з прокуратурою взяла вчора ввечері "на гарячому" під час отримання хабара від одного з бізнесменів. Законодавство забороняє правоохоронцям вчиняти процесуальні дії щодо суддів без рішення Верховної Ради, тому після спілкування зі слідчими він дійсно міг піти на своє робоче місце!", - зазначила вона.

Разом з тим, Гітлянська зазначила, що факт отримання ним хабара задокументовано, під час санкціонованого обшуку виявлено чималі суми коштів, боргові розписки на сотні тисяч доларів та його паспорт як іноземного громадянина.

"Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368 ККУ. Слідчі дії щодо факту хабарництва суддею тривають", - йдеться у повідомленні.

Хочу трохи прояснити ситуацію щодо судді Вищого господарського суду України, якого Служба безпеки України спільно з прок...

Опубликовано Гітлянськой Оленой 25 марта 2016 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Вищий госпсуд спростував інформацію про затримання судді Швеця. Наразі він знаходиться на своєму робочому місці.