ua en ru

У СБУ проти прямих переговорів Савченко з ДНР/ЛНР

У СБУ проти прямих переговорів Савченко з ДНР/ЛНР Фото: Юрій Тандіт не вважає можливими переговори з ДНР/ЛНР

Для України Захарченко і Плотницький - злочинці

Служба безпеки України не вважає можливими прямі переговори з лідерами так званих "Донецької народної республіки" (ДНР) та "Луганської народної республіки" (ЛНР) Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким. Про це в інтерв'ю "5 каналу" заявив радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт.

Тандіт повідомив, що з точки зору українського законодавства Плотницький та Захарченко є злочинцями.


"Захарченко був оголошений ще 31 липня 2014 року в міжнародний розшук. Його підозрюють у підготовці терористичних актів і він не може ніяким чином бути депутатом з боку "ДНР", - підкреслив він.

Радник голови СБУ нагадав, що саме Захарченко був організатором параду, на який були виведені взяті в полон українські військовослужбовці.

"Для нас ні Захарченко, ні Плотницький не є законослухняними громадянами України. Ми повинні пам'ятати, що вони віддавали накази на вбивство людей", - підкреслив радник голови СБУ.

Тандіт сказав, що він не хотів би зараз обговорювати ініціативу про прямі переговори з ДНР/ЛНР депутата Верховної Ради Надії Савченко і що її слова, ймовірно, вирвані з контексту.

Він також висловив сподівання, що Савченко так чи інакше візьме участь у процесі звільнення українських полонених.

Нагадаємо, народний депутат Надія Савченко пропонує для вирішення конфлікту на Донбасі, провести прямі переговори з так званими "Донецькою/Луганською народними республікам" (ДНР/ЛНР).