ua en ru

Слідчий СБУ: ми не могли передавати документи по Савченко представникам країни-агресора

Слідчий СБУ: ми не могли передавати документи по Савченко представникам країни-агресора Фото: Надія Савченко

Начальник слідчого управління СБУ Василь Вовк назвав звинувачення Фейгіна "смішними"

Начальник слідчого управління Служби безпеки України Василь Вовк прокоментував звинувачення адвоката Надії Савченко Марка Фейгіна в протидії у справі Савченко. Ситуацію він прокоментував в ефірі "Шустер Live".

"Ситуація, коли відмовив у передачі Фейгіну матеріалів, я не мав права розмовляти з іноземними громадянами, ми повинні в рамках закону передати всі матеріали щодо допомоги у справі Савченко в ГПУ, і в руки українських адвокатів, наприклад Олександру Плахотнюку. Я не міг ризикувати тим, щоб передавати процесуальні документи громадянам Росії, незалежно це хороші або погані хлопці (про російських адвокатів Савченко, - ред.)", - сказав він.


"У них (російських адвокатів Савченко, - ред.) в поведінці є елементи вербування", - сказав він.

Також він додав, що не буде здійснювати ніяких дій проти звинувачень Фейгіна, назвавши їх "смішними".

"Коли я був у ГПУ, до нас звернулася російська сторона, адвокати, і ми працювали з ними, з російськими адвокатами разом, вони до неї ставилися як до близького родича, ми простежили, щоб СБУ дало всі дані їм і це допомогло в суді", - сказав екс-заступник генпрокурора Віталія Касько.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що адвокат депутата Верховної Ради Надії Савченко Марк Фейгін заявив, що протидія у справі Савченка було і в Україні.

Фейгін також зазначив, що з боку начальника слідчого управління Служби безпеки України Василя Вовка були складнощі з отриманням мобільного білінгу, який захисникам вдалося отримати завдяки зусиллям нардепа Сергія Власенка та екс-глави СБУ Валентина Наливайченка.