ua en ru

Під СБУ проходить акція, присвячена річниці нападу на Гандзюк

Під СБУ проходить акція, присвячена річниці нападу на Гандзюк Фото: акція протесту (РБК-Україна)

Біля будівлі СБУ зібралися 200 активістів

Під будівлею Служби безпеки України (СБУ) проходить акція з вимогою розслідувати вбивство громадської активістки Катерини Гандзюк. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Так, зібралися близько 200 осіб. Активісти написали на дорозі біля будівлі СБУ "Мангер, Гордєєв, Рищук. Баканов, хто повинен зателефонувати за цих чортів?".

Фото: акція протесту (РБК-Україна)

Під час акції учасники запалили фаєри. Активісти вимагають від виконуючого обов'язки голови СБУ Івана Баканова продовжити розслідування справи Гандзюк і покарати винних.

Нагадаємо, 31 липня минулого року в Херсоні на активістку Катерину Гандзюк було скоєно напад. Її облили сірчаною кислотою, в результаті вона отримала хімічні опіки тулуба, руки та обличчя (більше 35% тіла). Вона померла в лікарні 4 листопада.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що Генеральна прокуратура України зупинила досудове розслідування проти підозрюваних в організації вбивства громадської активістки Катерини Гандзюк - Владислава Мангера і Олексія Левіна.

Крім того, Покровський районний суд Дніпропетровської області 6 червня виніс вироки у справі вбивства Гандзюк. Суд засудив Сергія Торбина до шести років і шести місяців в'язниці, Микиті Грабчуку суд дав шість років тюрми, Володимиру Васяновичу і В'ячеславу Вишневському - чотири роки, Віктору Горбунову - три роки. Крім того, суд зарахував фігурантам вже невідбутий строк.