ua en ru

СБУ прикрила два конвертцентри зі щомісячним обігом у 200 млн грн

СБУ прикрила два конвертцентри зі щомісячним обігом у 200 млн грн Фото: вилучено 15 млн грн і 25 печаток

Вони діяли в Києві та Дніпропетровську

Співробітники Служби безпеки України під час масштабної спецоперації у Києві та Дніпропетровську припинили діяльність двох конвертаційних центрів зі щомісячним обігом у 200 мільйонів гривень. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Конверти через безтоварні операції переводили у готівку гроші майже 100 підприємств із Києва, Дніпропетровської, Одеської, Донецької та Полтавської областей. Організатори також здійснювали тіньові валютно-обмінні операції та махінації з цінними паперами", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що під час обшуків в офісах конвертцентру співробітники спецслужби вилучили майже 15 млн грн, 25 печаток фіктивних підприємств, чорнові записи стосовно валютно-обмінних операцій, комп'ютерну техніку, податкову та бухгалтерську звітність, які доводять проведення фінансових оборудок.

"Заблоковано декілька банківських рахунків, які використовували організатори конвертаційного центру", - доповіли у відомстві.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 205, 208 та 212 Кримінального кодексу. Триває досудове слідство.

Нагадаємо, у лютому СБУ спільно з фіскальною службою припинили у Вінниці діяльність конвертаційного центру, який вивів у тіньовий обіг понад 40 млн грн.