ua en ru

СБУ блокувала діяльність міжрегіональної банди з реалізації контрафактного алкоголю

СБУ блокувала діяльність міжрегіональної банди з реалізації контрафактного алкоголю Фото: СБУ (flickr.com/securityserviceofukraine)

До злочинної групи, організатором якої був мешканець Мелітополя, входили шестеро осіб

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) блокували діяльність міжрегіональної банди, що займалася реалізацією контрафактного алкоголю. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Співробітники СБ України спільно з фіскальною службою під процесуальним керівництвом прокуратури припинили діяльність міжрегіональної організованої групи, яка налагодила розгалужену мережу з виготовлення та реалізації контрафактного алкоголю", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, до злочинної групи, організатором якої був мешканець Мелітополя, входили шестеро осіб. Виробничі потужності зловмисники обладнали на території Запорізької, Київської та Дніпропетровської областей.

Зловмисники переробляли автомобільний омивач скла та отримували спирт, з якого потім виробляли контрафакт під марками відомих українських брендів.

"Під час проведення двадцяти дев’яти обшуків у Запорізькій, Дніпропетровській областях та Києві правоохоронці вилучили обладнання для виготовлення контрафактного алкоголю, понад десять тонн фальсифікованого спирту, півтори тисячі літрів виготовленої кустарним способом горілки та коньяків різних марок, дев’ять з половиною тонн слабоалкогольних напоїв загальною вартістю майже п’ять мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 204 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Вінницькій області виявили 13,5 т контрабандного спирту.