ua en ru

СБУ припинила масштабне виробництво фальсифікованого алкоголю

СБУ припинила масштабне виробництво фальсифікованого алкоголю Фото: СБУ припинила виробництво підробленого алкоголю (УНІАН)

Вилучено контрафакта на 5 млн гривень

Співробітники Служби безпеки України припинили діяльність організованого угруповання, яке налагодило виробництво і реалізацію контрафактного неякісного алкоголю по всій території України. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Як повідомляється, правоохоронці провели спецоперацію одночасно у 8 областях України (Київській, Житомирській, Запорізькій, Рівненській, Луганській, Херсонській, Чернівецькій та Чернігівській), під час якої були затримані 20 учасників угруповання.

Крім того, в Києві співробітники спецслужби затримали і самого організатора нелегального бізнесу.

Встановлено, що контрафактна продукція транспортувалася через легальну логістичну компанію і реалізовувалася з підробленими акцизними марками або без них торговцям оптової і роздрібної мережі.

За інформацією, СБУ в регіонах підпільний бізнес перебував під кураторством окремих представників місцевої влади та правоохоронних органів.

У Херсоні правоохоронці виявили склади з фальсифікованою продукцією та обладнання для розливу та фасування контрафакту. Під час обшуків оперативники СБ України виявили продукцію більш чемна 5 млн гривень.

За висновками експертів, вилучена алкогольна продукція, виготовлена з недоброякісної сировини, що становить загрозу для життя і здоров'я громадян.

altaltaltalt

Фото: СБУ "накрила" підпільне виробництво контрафакту

Нагадаємо, СБУ припинила виробництво контрафактного алкоголю в зоні АТО.