ua en ru

СБУ припинила діяльність мережі з реалізації психотропних препаратів у Харкові

СБУ припинила діяльність мережі з реалізації психотропних препаратів у Харкові Фото: СБУ

Організатором "бізнесу" виявився адміністратор одного з місцевих інтернет-ресурсів

Співробітники Служби безпеки України спільно з облпрокуратурою припинили діяльність розгалуженої мережі збуту психотропних препаратів у Харкові. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ в Facebook.

Як зазначається, організатором "бізнесу" виявився адміністратор одного з місцевих інтернет-ресурсів, який через зареєстровані "тимчасові" аккаунти у популярних соцмережах приймав замовлення від "клієнтів" й рекламував свої "послуги" на тематичних закритих форумах.

"Після перерахування грошей на банківські картки зловмисник робив "закладки" з наркотиками у схованках на території міста, про місцезнаходження яких повідомляв замовникам", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що зловмисник замовляв наркотичні засоби, зокрема метадон, в одній з країн Східної Азії.

У ході обшуків правоохоронці вилучили у зловмисника психотропні препарати, понад 24 тисячі доларів та комп’ютерну техніку з доказами організації протиправного бізнесу. Також встановлено, що на банківські картки, відкриті зловмисником, за вісім місяців надійшло 3,5 мільйона гривень.

"Наркоділку повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 307 та ч. 2 ст. 309 Кримінального кодексу України. суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває досудове слідство", - йдеться у повідомленні.

#СБУ припинила діяльність мережі з реалізації психотропів у Харкові Співробітники Служби безпеки України спільно з прок...

Опубліковано Служба безпеки України 24 січня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ викрила використання підроблених митних документів перевізниками Закарпаття.