ua en ru

СБУ припинила діяльність конвертцентру з місячним обігом у понад 50 млн гривень

СБУ припинила діяльність конвертцентру з місячним обігом у понад 50 млн гривень Фото: СБУ (Палинчак Михайло/POOL/УНІАН)

Частина отриманих грошей переправлялася на фінансування бойовиків ДНР

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) припинили в Одесі діяльність конвертцентру з місячним обігом у понад 50 млн гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Співробітники Служби безпеки України припинили в Одесі діяльність конвертаційного центру, через який протягом 2016-2017 років "відмивалися" гроші місцевих комерційних структур. Правоохоронці встановили, що організатори конвертаційного центру допомагали клієнтам переводити гроші у готівку та ухилятися від сплати податків. За попередніми оцінками через конвертцентр щомісячно проходило понад 50 мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, частина отриманих грошей переправлялася на фінансування бойовиків так званої "Донецької народної республіки" (ДНР).

У ході обшуків в офісах конвертцентру, місцях проживання та автомобілях зловмисників правоохоронці вилучили печатки фіктивних комерційних структур, понад 400 тисяч доларів, платіжну та бухгалтерську документацію.

Наразі на рахунки фіктивних підприємств накладено арешти. Відкрито кримінальне провадження за ст. 258-5 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала чиновника зброярного підприємства за незаконну торгівлю пістолетами.