ua en ru

СБУ попередила знищення стратегічного підприємства у Харкові

СБУ попередила знищення стратегічного підприємства у Харкові Фото: ХТЗ

Гендиректор підприємства провів підготовку до демонтажу для подальшого вивезення до Росії обладнання ливарних цехів

Співробітники Служби безпеки України попередили спробу менеджменту російської промислової групи знищити виробничий комплекс ПАТ "Харківський тракторний завод". Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Призначений у березні 2016 року новий генеральний директор підприємства, за вказівкою російських власників "ХТЗ" провів підготовку до демонтажу для подальшого вивезення до Росії обладнання ливарних цехів. До переправлення за кордон була підготовлена й технічна та конструкторська документація на продукцію заводу", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, директор також готувався звільнити з підприємства майже третину усіх працівників.

"Реалізація цих планів призвела б до повного припинення діяльності "Харківського тракторного заводу", на якому планувалося розміщення замовлення Міністерства оборони України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі накладено арешт на майно і рахунки заводу.

"Генеральному директору підприємства повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 14 та ст. 113 Кримінального кодексу України та оголошено його у розшук. Суд надав дозвіл на затримання підозрюваного та доставлення його до суду для обрання запобіжного заходу - тримання під вартою. Слідство триває", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала міліціонера-зрадника, що працював на ДНР.