ua en ru

СБУ попередила теракти у Маріуполі напередодні Дня незалежності

СБУ попередила теракти у Маріуполі напередодні Дня незалежності Фото: напередодні Дня незалежності СБУ попередила теракти у Маріуполі

Бойовики ДНР планували здійснити терористичні акти у Маріуполі

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) попередили теракти у Маріуполі (Донецька область), які планувалося влаштувати на День незалежності України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Співробітники Служби безпеки України викрили у Маріуполі підпільну майстерню, в якій виготовлялися вибухівка у тому числі для диверсійних груп терористичної організації "ДНР". Правоохоронці затримали місцевого мешканця, який у власному приватному будинку на околиці міста налагодив виробництво вибухівки та переробку травматичної зброї у вогнепальну", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, під час обшуків співробітники СБУ спільно з прокуратурою вилучили два майже готових вибухових пристрої, хімічні реактиви для виготовлення вибухівки, технічне обладнання для переробки зброї та боєприпасів.

Крім того, зазначається, що замовниками двох вибухових пристроїв були члени диверсійної групи бойовиків ДНР, які планувала здійснити терористичні акти у Маріуполі під час святкування Дня незалежності України.

"Відкрито кримінальне провадження за ст. 263 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідмолялося, що президент України Петро Порошенко на параді до Дня незалежності України пообіцяв повернути Крим і Донбас дипломатичним шляхом.