ua en ru

СБУ попередила багатомільйонну розтрату держкоштів у районі АТО

СБУ попередила багатомільйонну розтрату держкоштів у районі АТО Фото: шахта на Донбасі

Правопорушення планували вчинити на вугледобувному підприємстві в Луганській області

Співробітники Служби безпеки України попередили багатомільйонну розтрату коштів державним вугледобувним підприємством у Луганській області. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Зазначено, що підприємство для потреб виробництва вирішило закупити деревини у комерційної структури на суму майже 9,5 мільйонів гривень.

"Під час перевірки співробітники спецслужби встановили, що ця фірма не надала до конкурсного комітету необхідну документацію про відповідність товару та його походження, як це потребує чинне законодавство", - йдеться в повідомленні.


У зв’язку з цим СБУ, для недопущення нанесення економічної шкоди державі, проінформувала керівництво вугільної компанії про неприпустимість укладання договору з цією фірмою.

"У підсумку комітет із конкурсних торгів ухвалив рішення про відхилення пропозицій комерційної структури. Матеріали щодо комерційної структури направлено до Антимонопольного комітету України для перевірки, за результатами якої буде прийнято рішення щодо притягнення до відповідальності її керівництва", - доповіли у відомстві.

Нагадаємо, нещодавно детективи НАБ під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали колишнього в. о. голови правління ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" та голову правління ПАТ "Рокитнянський комбінат хлібопродуктів" за підозрою у розтраті 50 млн гривень.