ua en ru

СБУ запобігла вивезення комплектуючих до військових вертольотів в Росію

СБУ запобігла вивезення комплектуючих до військових вертольотів в Росію Фото: вузли та агрегати належать до категорії товарів військового призначення

Чоловік також планував вивезти хвостовий редуктор і хвостовий вал вертольотів Мі-8 і Мі-24

Слідчі Служби безпеки України попередили вивезення комплектуючих до військових вертольотів Мі-8 і Мі-24 в Росію. Про це йдеться в повідомленні СБУ Харківської області.

Згідно з повідомленням, співробітники спецслужби з'ясували, що 45-річний місцевий житель зберігає і готується до вивезення в Росію радіоіонізуючих сигналізаторів обледеніння, які використовуються на вертольотах різних типів і модифікацій.

Серед запланованих до вивезення товарів були також хвостовій редуктор і хвостовий вал військових вертольотів Мі-8 і Мі-24.

За висновками фахівців, зазначені вузли і агрегати належать до категорії товарів військового призначення, міжнародна передача яких може здійснюватися лише за наявності відповідного дозволу Державної служби експортного контролю.

В рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) і ч. 1 ст. 265 (незаконне поводження з радіоактивними матеріалами) Кримінального кодексу, затриманому повідомлено про підозру.

Нагадуємо, СБУ знешкодила информаторскую мережа бойовиків ДНР.