ua en ru

СБУ знешкодила информаторску мережу бойовиків ДНР

СБУ знешкодила информаторску мережу бойовиків ДНР Фото: СБУ

СБУ затримала чотирьох інформаторів та організатора мережі

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) в ході спецоперації знешкодили інформаторьску мережу одного з незаконних збройних формувань так званої "Донецької народної республіки". Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Спільники бойовиків, що діяли в Одесі, Києві, Маріуполі та селі Красногорівка Донецької області. Інформатори передавали терористам позивні, частоти радіозв'язку, дані про місця дислокації, кількості особового складу, озброєння і переміщення підрозділів сил антитерористичної операції. Вони також займалися підприємницькою діяльністю і фінансували терористів", - йдеться в повідомленні.

Співробітники спецслужби в рамках кримінального провадження щодо ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України затримали чотирьох інформаторів та організатора мережі, який прибув з Донецька в Одесу для передачі 200 тисяч гривень на вербування нових посібників бойовиків.

Організатору мережі оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України та судом обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, в Запоріжжі Служба безпеки України (СБУ) затримала двох місцевих жителів, які через створені ними сайти поширювали в Інтернеті антиукраїнські матеріали.