ua en ru

СБУ попередила загрозу виникнення НП на магістральних газопроводах

СБУ попередила загрозу виникнення НП на магістральних газопроводах Фото: Служба безпеки України (oda.zt.gov.ua)

Протягом 2013-2015 років фактично була відсутня охорона об'єктів "Укртрансгазу"

Служба безпеки України спільно з Генпрокуратурою попередила потенційну загрозу виникнення надзвичайних подій на державних магістральних газопроводах. Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ у Facebook.

Зокрема, правоохоронці встановили, що протягом 2013-2015 років керівництво одного з державних охоронних підприємств організувало механізм розкрадання коштів при виконанні договорів по охороні об'єктів газотранспортної системи.

"Чиновники на "папері" залучали до виконання робіт приватні фіктивні структури, які не мають права, згідно з законодавством, здійснювати охорону державних об'єктів. Через дії чиновників під загрозою опинилося стабільне функціонування стратегічної системи, зловмисники також привласнили мільйони гривень державних коштів", - йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, в цей період охорона об'єктів критичної газотранспортної інфраструктури фактично була відсутня.

"В умовах російської агресії це створювало потенційні загрози з боку терористичних угруповань і диверсійних груп, що могло призвести до виникнення надзвичайних подій у сфері газопостачання. На сьогодні повноцінна охорона об'єктів ПАТ "Укртрансгаз" відновлена", - додали в СБУ.

За результатами розслідування колишньому генеральному директору державного охоронного підприємства та його заступнику повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. Обвинувальні акти направили в судові інстанції.

#СБУ попередила потенційну загрозу безпеці інфраструктури державних магістральних газопроводів Співробітники Служби без...

Опубліковано Служба безпеки України 22 червня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ завершила розслідування замаху на нардепа Геращенка.