ua en ru

СБУ попередила теракт у Луганській області

СБУ попередила теракт у Луганській області Фото: СБУ

СБУ виявила у схованці терористів камуфляж РФ

Служба безпеки України (СБУ) спільно з поліцією та військовослужбовцями Збройних сил України попередила терористичний акт у Луганській області. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Поблизу смт Боровське Сєверодонецького району під час перевірки дороги "Боровське-Боброве", що проходить вздовж лінії розмежування, правоохоронці виявили фугас, захований під опорою лінії електромережі. Бомба (один кілограм у тротиловому еквіваленті) складалася з тротилових шашок, ручної гранати та електродетонаторів з підривником із дистанційним керуванням", - зазначають у прес-службі.

Як повідомляється, за оцінками експертів, опора лінії електропередач мала забезпечити направлену дію вибуху, а граната - додатково посилити вражаючу силу.

"У ході пошукових дій виявлено "лежбище" терористів та знайдено два камуфльованих каремати, які не використовуються у силових відомствах України. Такий тип камуфляжу ідентичний прийнятому в збройних силах Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що фугас знешкоджено та переправлено до вибухотехнічної лабораторії. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 15 (замах на злочин) та ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ під Києвом виявила схованку з російськими гранатометами.