ua en ru

СБУ запобігла теракту в Хмельницькій області

СБУ запобігла теракту в Хмельницькій області Фото: вибухівка

Теракт готували російські спецслужби

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили в Хмельницькій області терористичний акт, спланований і підготовлений представниками російських спецслужб. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Оперативники встановили, що для виконання завдання диверсійного завербованное особа повинна була отримати в Одесі вибухівку, відправлену представниками спецслужб РФ, які перебувають у невизнаній Придністровській Молдавській Республіці.

Співробітники СБУ затримали кур'єра на одеському автовокзалі після отримання пакету та вилучили у нього вибуховий пристрій в еквіваленті 600 грамів тротилу.

В рамках відкритого раніше кримінального провадження співробітники спецслужби задокументували, що представник ФСБ в січні поточного року завербував мешканку Хмельницького через сторінку в одній з російських соцмереж. З ідейних міркувань вона погодилася співпрацювати з російською спецслужбою.

За інформацією контррозвідки СБУ, цей куратор зараз перебуває у "відрядженні" в тимчасово окупованому Луганську, де займає високу посаду" в так званому "МГБ ЛНР".

altaltaltalt

Фото: вилучена вибухівка

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, СБУ спільно з поліцією і прикордонниками затримала в районі проведення антитерористичної операції (АТО) бойовики терористичної організації "Донецька народна республіка" (ДНР), який перебував у міжнародному розшуку по лінії Інтерполу".