ua en ru

СБУ запобігла диверсії бойовиків по захопленню української військової техніки

Служба безпеки України запобігла диверсії бойовиків по захопленню української військової техніки на одному з блокпостів в зоні антитерористичної операції. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Служба безпеки України зірвала злочинні плани керованих російськими спецслужбами терористів т. н. "ДНР" зробити диверсію на одному з українських блокпостів в Донецькій області та захопити військову техніку підрозділів АТО", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що бойовики планували збройний напад на український блокпост і захоплення трьох нових БМП, тільки що переданих на озброєння Національної гвардії.

Як розповіли в СБУ, бойовики розраховували залучити до скоєння цього злочину свого інформатора, який розумівся на місцевості і не викликав підозри. Житель м. Курахове, 1964 р. був завербований бойовиками і повідомляв їм дані про дислокацію сил АТО. Карти з відповідними позначками він возив у Донецьк і віддавав при особистих зустрічах з терористами. Від них він отримав нове завдання - на автомобілі перевезти диверсійну групу з чотирьох натренованих російськими спецназівцями бойовиків до українського блокпосту в с. Кураховка.

"Співробітники СБУ викрили та затримали пособника терористів, попередивши вчинення злочину. Спільно з армійськими підрозділами прийняті заходи по посиленню блокпостів та недопущення викрадення української техніки", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, вчора СБУ затримала бойовиків на прізвисько "Цербер" і "Коба".